Cases

356Voetbal Van hobby tot succesformule!

Het voetbalnetwerk 365Voetbal brengt 365 dagen nieuws, entertainment en informatie aan miljoenen voetbalfans in Nederland. 365Voetbal is van een hobby uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van WebIDs. De unieke combinatie van technische kennis, redactionele vaardigheden en online marketing maakt dit succes.

Bezoek de website

365Voetbal is een voetbalnetwerk bestaande uit meemetoranje.nl, voetbalblog.nl en goalsandglamour.nl met aansluitend een netwerk aan sociale media accounts zoals Nederlands elftal-pagina en de Eredivisie-pagina. Daarnaast heeft het ook een eigen salesafdeling die zorgt voor advertentieplaatsing op eigen sites en die van partners.

Oorsprong

De oprichting van WebIDs loopt nauw samen met het ontstaan van 365Voetbal. Het succes van meemetoranje.nl (2008) bleef niet onopgemerkt en tevens was er de behoefte om het zakelijk goed neer te zetten. Daaruit ontstond het enthousiasme om meer te doen op het gebied van voetbalwebsites en werd goalsandglamour.nl (2013) opgericht. Na het zeer succesvolle WK 2014 namen we voetbalblog.nl (2014) over en daarmee was ons portfolio (voorlopig) compleet. Met deze drie websites kunnen we echt 365 dagen voetbal bieden!

Doel

Met het complete netwerk staat 365Voetbal voor twee continue uitdagingen:

1. Het genereren van voldoende inkomsten om tijd en techniek te kunnen blijven investeren en zo de websites te kunnen blijven verbeteren.

2. Groei mogelijk maken door nieuwe bezoekers aan te trekken en hun betrokkenheid te vergroten. Dit zijn doelen die blijven, dat betekent dat je wordt uitgedaagd om continu ‘out-of-the-box’ te denken om aantrekkelijk te blijven.

Werkwijze

Wij hebben de capaciteit in huis om zowel marketing, techniek als redactioneel de websites bij te houden. Dit bespaart kosten, maar zorgt ook dat je van elkaar kan leren. Zo leren we onze redactieleden hoe je zoekmachinevriendelijke (SEO) berichten moet schrijven, springen we er direct op als er iets niet naar behoren werkt en bespreken we met elkaar hoe en waar we moeten verbeteren.

Innovatie is daarom een belangrijke sleutel tot ons succes, we proberen onze websites snel aan te passen aan de trends van het web. Dit doen we dan ook op het gebied van vormgeving, techniek en redactioneel.

Resultaat

De websites groeien als kool. Je ziet ieder kwartaal een stijging van het gehele netwerk, zelfs de zomermaanden zijn steviger dan ooit. Bezoekers blijven zich meer binden aan de websites door middel van de nieuwsbrieven en sociale media.

Op SEO gebied zijn en blijven we ijzersterk, op diverse keywords hebben we topposities te pakken (zoek maar eens ‘wedstrijden nederlands elftal’). Door het omvangrijke netwerk en de groei die het maandelijks vertoont wordt het netwerk steeds aantrekkelijker gevonden door grote merken als Albert Heijn, Zalando en Hunkemöller.

Het succes dat wij behalen met onze eigen websites is niet onopgemerkt gebleven. 365Voetbal helpt daarom ook andere websites om hun bezoekersaantallen en inkomsten te vergroten. Met de kennis en ervaring die wij hebben opgedaan in de afgelopen jaren kunnen wij andere redacties helpen om hun website naar een nog hoger niveau te tillen. Dit doen wij door hulp te bieden bij content-optimalisatie, webdesign en ze aan te sluiten bij ons advertentienetwerk.